Vandringar i Storstockholm

Vill du, singel 60-70 år, följa med och vandra på lördagar 2018 med start runt kl 12  någonstans i Stockholmstrakten.Trötta fötter Vi, 10-20 personer, vandrar i rask takt 6-9 km,  dvs 4-6 km/timme beroende på terräng. Någonstans utefter vägen besöker vi ett fik eller en enklare restaurang. Kommande vandring publiceras i allmänhet torsdagen innan. Deltagande är gratis, föranmälan behövs inte.
Vandringen ställs in om SMHI på vandringsdagens morgon lovar ihållande nederbörd i vandringsområdet.
Du som är ny är mycket välkommen att följa med.
Har du egna vandringsförslag? Mejla dem till Astridinna@gmail.com.

 • lördag 17 mars – Vi ses kl 12:00 utan Åhléns i Skanstull och går till Färgfabriken för att besöka EkoRekomässan som kostar 40 kr vid betalning i entrén. En lämplig fikaplats före besöket på mässan kan bli Gröndals Deli (en del av Persien) på Gröndalsvägen 37 eller Färgfabrikens Café. Det blir drygt 6 km om vi besöker Delin först.
 • lördag 10 mars – Vi ses kl 12:00 vid Råcksta tunnelbana och går därifrån till Drottningholms slottscafé. Det blir knappa 8 km. Tunnelbanan går 11:32 från Centralen.
 • lördag 2 mars – Du som vill vandra, kom till Åhléns, Skanstull, kl 12:00. Ingen ledare.
 • lördag 24 februari – Vi ses kl 12:00 vid Hallonbergens t-bana, utgången mot Hallonbergsplan, och går till Ulriksdals slottskafé. Det blir 5 km. Från kaféet är det sen knappt 1½ km till t-banan i Bergshamra. Tunnelbanan till Hallonbergen går 11:41 från Centralen.
 • lördag 17 februari – Vi ses kl 11:55 vid Sickla tvärbana och går därifrån till Nyckelviken för fika. Det blir ca 6 km + ytterligare 1½ km till Ektorps centrum för hemfärd. Tvärbanan från Gullmarsplan går 11:42.
 • lördag 10 februari – Vi ses kl 12:00 vid Liljeholmens tvärbanestation, torgsidan, och anpassar vandringen efter vädret.
 • lördag 3 februari – Vi ses kl 12:00 vid Duvbo tunnelbana, utgången mot Tulegatan, och går sen runt Löt- och Råstasjön för att avsluta i Filmstaden på Våffelkaféet på Greta Garbos väg 3 eller på Näckens Café och Pizzeria på Råsundavägen 140. Det blir knappt 5 km. Tunnelbanan från Centralen går 11:46 och är framme 11:59.
 • lördag 27 januari – Vi ses kl 12:05 i Rågsved, utgången mot norr och Rågsvedsvägen, och går därifrån längs Långsjön till Fruängen. I slutet av vägen gör vi uppehåll på Herrängens gård som ligger vid Långsjöns norra del för fika. Det blir lite drygt 7 km. Tunnelbananan från Centralen till Rågsved går 11:43 och kommer fram 12:04.
 • lördag 20 januari – Solen ska skina, broddar är bra att ha, och vi ses kl 12:00 vid Kristinebergs tunnelbanestation, norra utgången mot Hjalmar Söderbergs väg, för att vandra mot Marabouparken för fika. Det blir ca 7 km. Från Marabouparken är det ca 800 m till kommunikationer i Sundbyberg och lite mindre till Tvärbanan.
 • lördag 13 januari – Vi ses kl 12:00 vid Gubbängens tunnelbana vid utgången längst mot söder för att fortsätta vidare via Högdalstoppen till Farsta Gård. Det blir <7 km och efter fikat på Farsta Gård är det knappt 1 km till t-banan i Farsta.
 • lördag 6 januari – Vi ses kl 12:00 vid Ropstens norra tunnelbaneutgång, den mot Gamla Lidingöbron, och fortsätter därifrån till Bosön för avslutande fika. Det blir ca 7 km. Sen tar vi buss 211 tillbaka, den avgår 9 minuter över varje heltimme.

Äldre vandringar finns på Vandringar 2017.

Annonser

17 kommentarer till Vandringar i Storstockholm

 1. Staffan Öberg skriver:

  Hej Astrid, jag har varit borta ett tag men gick in nu och kollade din sida och ser att du har fortsatt med dessa promenader. Helt makalöst bra. Jag kollar framöver och räknar med att delta igen. Tack.

 2. Ingrid Bäcker skriver:

  Hej,

  Buss 117 går 11:39 från Brommaplan – inte Alvik om jag läser reseplaneraren rätt.

  Hälsningar
  Ingrid

 3. Solveig Aase skriver:

  Hej! Är det nån ledare på vandringen till Lyran 22/7?

 4. Staffan Öberg skriver:

  Tack för en mycket trevlig promenad igår. Jag lär återkomma fler gånger. Vi pratade några om att gå på bio på onsdag och se Jackie på Söder. Är fler intresserade av att följa med?

 5. Mona Martinsson skriver:

  Hej! Eva P Andersson, som var med på resan till Shanghai, förmedlade adressen till mej. Tar gärna del av vad som planeras och kommer med på vandringarna. Jag bor i Årsta och gillar att röra på mej.

 6. Ethel Borneland skriver:

  Hej, blev det någon vandring idag 1 oktober? Jag var på väg men fick vända p.g.a tågstoppet.

  • Astridinna skriver:

   Ja, pendeln kom igång och vi blev efter lite strul 10 personer som gick tänkt sträcka.

 7. Molly skriver:

  Följer gärna med på olika aktiviter för oss över 60, jag gick i pension första juli och behöver träffa nya vänner i min egen ålder.

 8. Eva Klemming skriver:

  Vad trevligt det låter! Funderar på att prova imorgon.

 9. Marianne Holmén skriver:

  På väg till Zinkensdamm, åkte åt fel håll från Liljeholmen, framme om c 5 min!

 10. Margareta Silén skriver:

  Vilken suverän hemsida du har skapat, GRATTIS

 11. Helga skriver:

  Gillar ”Motion i lagom portion” du har lagt in längst upp till höger.

 12. Marianne Holmén skriver:

  Intresserad av nedanstående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s